yoga en coaching

voor kinderen en volwassenenCoaching

 

Kindercoaching:

Steeds vaker krijg ik de vraag  "Wat is dat eigenlijk; kindercoaching?"

Ik vind dat de basis van het coachen van kinderen is: het kind weer in zijn kracht zetten. Je kind vindt het bijvoorbeeld lastig om gevoelens te herkennen of te uiten, heeft last van faalangst, concentratieproblemen etc. Kortom: je kind zit niet goed in zijn of haar vel. Dan kun je mij inschakelen. Je neemt contact op, we plannen een (telefonisch) intake gesprek en als blijkt dat jouw kind open staat voor coaching dan maken we een afspraak voor een eerste sessie. Belangrijk om te weten is dat ik werk vanuit de hulpvraag van het kind. Deze hulpvraag gaan we in de eerste sessie ontrafelen. Samen gaan we op zoek naar handvatten voor die hulpvraag. Dit doen we door middel van spelletjes, creatieve opdrachten, bewegen maar ook een sessie in het bos is een mogelijkheid. Ik werk graag met kwaliteitenkaartjes, gevoelenskaarten, het complimentenspel,  Schatgravers en diverse metaforen. Ik werk oplossingsgericht (kids-skills) en verschillende oefeningen uit de kanjertraining kunnen ook aan bod komen. Ik werk met EFT (Emotional Freedom Technique) of maak met kinderen een gezinsopstelling.
Mijn
ervaring leert dat het kind binnen 4 a 5 sessies het "steuntje in de rug" heeft ervaren en van hieruit zelf weer verder kan. Als het nodig is, zet ik het geleerde (of wat onthouden mag worden) op papier.

Mijn doelen tijdens de coaching:

-          Kinderen leren hun eigen kwaliteiten (her)kennen
-          Kinderen leren hun kwaliteiten inzetten bij de hulpvraag
-          Kinderen leren hun eigen denken en handelen zelf positief te beïnvloeden.
 De coaching kan 1-op-1 plaatsvinden bij mij thuis in de praktijkruimte maar in de eigen omgeving van het kind of in het bos is ook een mogelijkheid. Ik laat hierin het kind meedenken.
Omdat het gaat om een kortdurend traject, kan de coaching ook onder schooltijden plaatsvinden. Desgewenst kan ik ook contact opnemen met de school om dit te bespreken.


Speciaal voor ouders:

Het kan zijn dat je (nog) geen coachtraject voor je kind wilt inzetten maar je wel handvatten zoekt om met je kind om te gaan.  Je kunt bij mij terecht met diverse opvoedingsvragen maar ook een opvoedopstelling is een mogelijkheid. Samen kijken wat nodig is om jouw kind of je gezin weer "op de rit" te krijgen.
Een voorbeeld: soms kan een verandering van de plek aan tafel een hoop 'gedoe' tijdens het avondeten doen verdwijnen. Of je kind is hooggevoelig en je zoekt informatie en tips/trics over dit onderwerp. 
Voor dit opvoedgesprek geldt het tarief van een sessie coaching.
De opvoedopstelling duurt meestal anderhalf uur en heeft een eigen tarief.

Je kunt bij mij ook massageworkshops volgen (werken met een kriebelkoffer, hoofdmassage of voetjes masseren). Het masseren van je kind  zorgt voor ontspanning en draagt direct bij aan de verbinding met je kind.

Meer info? Neem contact op via het contactformulier of mail naar info@kidz-id.nl


Wil jij weten of kindercoaching iets voor jouw kind kan betekenen? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!