(honden) coaching

voor kinderen Coaching

 

Kindercoaching:

Ik krijg vaak de vraag  "Wat is dat eigenlijk; kindercoaching?"

Ik vind dat de basis van het coachen van kinderen is: het kind weer in zijn kracht zetten.
Je kind vindt het bijvoorbeeld lastig om gevoelens te herkennen of te uiten, heeft last van faalangst, concentratieproblemen etc. Kortom: je kind zit niet goed in zijn of haar vel. Dan kun je mij inschakelen.
Je neemt contact op, we plannen een (telefonisch) intake gesprek en als blijkt dat jouw kind open staat voor coaching dan maken we een afspraak voor een eerste sessie.
Belangrijk om te weten is dat ik werk vanuit de hulpvraag van het kind. Deze hulpvraag gaan we in de eerste sessie ontrafelen. Samen gaan we op zoek naar handvatten voor die hulpvraag. Dit doen we door middel van spelletjes, creatieve opdrachten, bewegen maar ook een sessie in het bos is een mogelijkheid.
Ik werk graag met kwaliteitenkaartjes, gevoelenskaarten, het complimentenspel,  Schatgravers en diverse metaforen. Ik werk oplossingsgericht (kids-skills) en verschillende oefeningen uit de kanjertraining kunnen ook aan bod komen. Ik werk met EFT (Emotional Freedom Technique) of maak met kinderen een gezinsopstelling.
Mijn
ervaring leert dat het kind binnen 5 a 6 sessies het "steuntje in de rug" heeft ervaren en van hieruit zelf weer verder kan. Daarna komt het kind soms nog na een maand of 2 voor een enkele sessie. Als het nodig is, zet ik het geleerde (of wat onthouden mag worden) op papier.

Wat zeker belangrijk is: hoe eerder 'hulp' ingeschakeld wordt hoe beter, patronen kunnen makkelijker doorbroken worden en je voorkomt dat het gezin er onder gaat lijden. Kindercoaching is een laagdrempelige manier om het kind te ondersteunen.

Mijn doelen tijdens de coaching:

-          Kinderen leren hun eigen kwaliteiten (her)kennen
-          Kinderen leren hun kwaliteiten inzetten bij de hulpvraag
-          Kinderen leren hun eigen denken en handelen zelf positief te beïnvloeden.
 De coaching kan 1-op-1 plaatsvinden bij mij thuis in de praktijkruimte maar in de eigen omgeving van het kind of in het bos is ook een mogelijkheid. Ik laat hierin het kind meedenken.
Omdat het gaat om een kortdurend traject, kan de coaching ook onder schooltijden plaatsvinden. Desgewenst kan ik ook contact opnemen met de school om dit te bespreken.


Gevoelige kinderen
Overprikkeld... lange voelsprieten... de wereld zo zwaar nemen.... alles opzuigen als een spons... gevoelens overnemen van anderen...
Zomaar een paar beschrijvingen waarin je mogelijk je kind herkent? Ook dan ben je met een traject kindercoaching bij mij aan het goede adres. Gevoelige kinderen, of hoogsensitieve kinderen, hebben vaak moeite om te aarden. Met mijn achtergrond als kinderyogadocente heb ik veel tools en trics om deze kinderen in hun lijf te laten komen en om zichzelf te 'beschermen' tegen al die prikkels van buitenaf. Mijn doel is om kinderen hier van bewust te maken zodat ze snappen waar boze buien vandaan komen of waarom ze na een dag school zo hondsmoe kunnen zijn. Daarnaast wil ik kinderen leren hoe ze zichzelf kunnen wapenen tegen deze prikkelinvasie!
We kunnen in 2 á 3 sessies veel tools uitproberen en bekijken per tool of deze voor het kind werkt of niet. Aan het eind van het traject krijgt het kind alle oefeningen mee in een mapje zodat het altijd nog even terug kan kijken. Ook ingesproken oefeningen kunnen tot het pakket behoren. Ouders worden in dit traject ook meegenomen en desgewenst bij de sessies aansluiten. 

Speciaal voor ouders:

Het kan zijn dat je (nog) geen coachtraject voor je kind wilt inzetten maar je wel handvatten zoekt om met je kind om te gaan.  Je kunt bij mij terecht met diverse opvoedingsvragen maar ook een opvoedopstelling is een mogelijkheid. Samen kijken wat nodig is om jouw kind of je gezin weer "op de rit" te krijgen.
Een voorbeeld: soms kan een verandering van de plek aan tafel een hoop 'gedoe' tijdens het avondeten doen verdwijnen. Of je kind is hooggevoelig en je zoekt informatie en tips/trics over dit onderwerp. 
Voor dit opvoedgesprek geldt het tarief van een sessie coaching.
De opvoedopstelling duurt meestal anderhalf uur en heeft een eigen tarief.

Je kunt bij mij ook massageworkshops volgen (werken met een kriebelkoffer, hoofdmassage of voetjes masseren). Het masseren van je kind  zorgt voor ontspanning en draagt direct bij aan de verbinding met je kind.

Meer info? Neem contact op via het contactformulier of mail naar info@kidz-id.nl


Wil jij weten of kindercoaching iets voor jouw kind kan betekenen? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op! LET OP: op werkdagen beantwoord ik de mail altijd binnen 1 dag, niks ontvangen? Mijn mail kan nog wel eens in de spam terecht komen.