(honden) coaching

voor kinderen Coachen met honden 

Afgelopen jaar heb ik deelgenomen aan de cursus Coachen met Honden, ik wil graag mijn hond Denzell in wil zetten tijdens de coachtrajecten. Veel kinderen die hier ontspannen en beweeglessen hebben gevolgd zijn dol op Denzell, het is een rustige hond met een prettige vibe. Zelfs kinderen die bang waren voor honden, durven bij hem in de buurt te komen en hem te aaien.
We gaan kijken, via het gedrag van Denzell, naar het gedrag van het kind. Herkent het kind het gedrag? Hoe werkt dit in de hondenwereld? Daarna maken we een vertaalslag naar de mensenwereld. Het contact met de hond is voor veel kinderen laagdrempelig en naast leerzaam vooral ook heel leuk! 

Hoe ziet zo'n sessie er dan uit?
Allereerst natuurlijk de kennismaking, dit bestaat bijvoorbeeld uit contact maken met de hond met behulp van een spelletje. Uit dit contact kunnen we al veel halen en biedt spelenderwijs 'werkmateriaal' voor mij als coach. 

Via diverse werkvormen kan ik met de hond en het kind werken aan een leerdoel. Dit kan heel uiteenlopend zijn. Denk aan emoties (her)kennen, onzeker zijn, grensoverschrijdend zijn, ongeduldigheid, nee leren zeggen, oefenen met stevig staan met betrekking tot zelfvertrouwen. Er zijn legio mogelijkheden! Ook gebruik ik de roedel als metafoor voor het gedrag van kinderen binnen het gezin of bijvoorbeeld op school. Let op; coaching met de hond kan vanaf ongeveer 8 jaar.

Meld jouw kind inclusief korte beschrijving van de hulpvraag aan via info@kidz-id.nl of vul hier onder het contactformulier in.

De honden:

Denzell: een zeer rustige reu van 7 jaar. Denzell heeft een zacht karakter, laat zich makkelijk overal aaien en blijft altijd laag bij de grond. Hij  blaft incidenteel, luistert goed naar de commando's blijf, zit en af. Denzell zal heel duidelijk kinderen spiegelen die niet stevig in hun schoenen staan. Zodra we dit oefenen en het kind dit laat zien, zal Denzell direct luisteren. Denzell is de basishond voor de training voor angst voor honden.


 

Jolie: een pittige dame van 10 maanden. Dol op spelen en gek doen maar ze vindt sommige mensen wat spannend. Jolie spiegelt fantastisch: jij druk? Jolie ook druk! Jij rustig dan wordt Jolie dat ook... Jolie is nog aan het leren in de hondencursussen maar met haar kun je de meest gekke spelletjes bedenken; van de pootjes op een krukje zetten tot een hindernisbaan lopen, als ze een beloning krijgt zal ze heel enthousiast meedoen. Bij de training "angst voor honden" zal Jolie pas op het laatst ingezet worden, mits het kind dat wil.