yoga en coaching

voor kinderen en volwassenenCoachen met honden 

Onlangs heb ik deelgenomen aan de cursus Coachen met Honden, omdat ik graag mijn hond Denzell in wil zetten tijdens de coachtrajecten. Veel kinderen die hier ontspannen en beweeglessen volgen, zijn dol op Denzell, het is een rustige hond met een prettige vibe. Zelfs kinderen die bang waren voor honden, durven bij hem in de buurt te komen en hem te aaien.
We gaan kijken, via het gedrag van Denzell, naar het gedrag van het kind. Herkent het kind het gedrag? Hoe werkt dit in de hondenwereld? Daarna maken we een vertaalslag naar de mensenwereld. Het contact met de hond is voor veel kinderen laagdrempelig en naast leerzaam vooral ook heel leuk! 

Hoe ziet zo'n sessie er dan uit?
Allereerst natuurlijk de kennismaking, dit bestaat bijvoorbeeld uit contact maken met de hond met behulp van een spelletje. Uit dit contact kunnen we al veel halen en biedt spelenderwijs 'werkmateriaal' voor mij als coach. 

Via diverse werkvormen kan ik met de hond en het kind werken aan een leerdoel. Dit kan heel uiteenlopend zijn. Denk aan emoties (her)kennen, onzeker zijn, grensoverschrijdend zijn, ongeduldigheid, nee leren zeggen, oefenen met stevig staan met betrekking tot zelfvertrouwen. Er zijn legio mogelijkheden! Ook gebruik ik de roedel als metafoor voor het gedrag van kinderen binnen het gezin of bijvoorbeeld op school.

Omdat ik al deze oefeningen en mogelijkheden graag wil onderzoeken in de praktijk, wil ik met verschillende kinderen coachsessies doen. Dit kan dus ook voor iets heel kleins zijn. Wellicht levert dit het kind kind veel op. Deze coachsessies bied ik in oktober en november aan voor een speciale actieprijs! Let op; coaching met de hond kan vanaf ongeveer 8 jaar.

Tussen 1 oktober en 30 november krijg je een fikse korting op de normale prijs: je betaalt maar 30 euro per coachsessie met de hond! Meld jouw kind inclusief korte beschrijving van de hulpvraag aan via info@kidz-id.nl of vul hier onder het contactformulier in.

Op de bovenste 3 foto's staat Denzell, hij is 7 jaar oud, laatste foto in aan het 'werk' in een coachsessie
De onderste foto is onze pup Jolie van 5,5 maanden, zij gaat over een aantal maanden ook ondersteunen als co-coach.