yoga en coaching

voor kinderen en volwassenenYoga voor kinderen

“Hoe ga je om met de alledaagse drukte van school, sport, vrienden en vriendinnen? Hoe zorg je dat je al die indrukken op een goede manier kunt verwerken? Wat kun je doen als je druk in je hoofd bent en het niet lukt om bijvoorbeeld gedachten los te laten?”

Kinderen in deze tijd hebben een drukke agenda maar worden daarnaast ook aan allerlei prikkels blootgesteld zoals tv, computergames, tablets en soms al smartphones. Hoe vinden deze kinderen rust? Hoe leren ze even tot zichzelf komen en energie bijtanken?

Ik geef lessen ontspannen en bewegen (kinderyoga) die hier balans in geven. Je beweegt bewust en op de ademhaling. Je beweegt binnen je eigen grenzen, je wordt je bewust van de signalen die jouw lichaam je geeft. Je leert ontspannen en je leert wat wel en niet goed voor jou voelt. Kortom je ontdekt je eigen gebruiksaanwijzing, want die kan er voor de één anders uitzien dan voor de ander. Daarom noem yoga dan ook vaak "bewust bewegen" of, zoals op de BSO bij Jottum, "Ontspannen en bewegen" .
Het leuke bij Kidz-ID is dat ieder kind op zijn eigen manier met zijn eigen idee en identiteit de yoga beoefent, maar allemaal hebben we hetzelfde doel; door actief te bewegen, maar ook te ontspannen doen we zoveel mogelijk energie op om goed te kunnen functioneren in onze hectische maatschappij. Yoga is bij uitstek een mooie manier om dat doel te bereiken!

Tijdens de lessen werken we binnen een thema en beleven we samen een avontuur. Dit kan gerelateerd zijn aan de seizoenen, maar ook "naar de dierentuin", "jungle", "piraten" en "prinsessen" vinden kinderen prachtig. Voor de oudere kinderen zijn lessen met een thema als "kracht" of "samenwerking" een mogelijkheid.
De elementen die over het algemeen terugkomen zijn de diverse yogahoudingen (op een speelse manier aangeboden), ademhalingsoefeningen, samenwerkingsoefeningen, zintuigoefeningen, visualisaties en creatieve opdrachten zoals muziek, dans of tekenen.

De lessen splits ik mogelijk in leeftijdsgroepen, al naar gelang de aanmeldingen:

Locatie:

Diedenweg 16b

Geplande lessen zaterdaggroep leeftijd 4-9 jaar: lestijd 10-11u
12 september
3 oktober
31 oktober
14 november
27 november
11 december

Geplande lessen dinsdaggroep leeftijd vanaf 9 jaar: lestijd 18.15-19.15
22 september
6 oktober
Na de herfstvakantie komt er een verder planning!


Lijkt het je leuk om samen met je kind een les te volgen? Vraag een workshop ouder-kind-yoga aan!

Wat heb je nodig?
Tijdens de les heeft je kind makkelijk zittende kleding nodig, dit kan een joggingsbroek of legging met een shirt zijn. Yoga doe je op je blote voeten (om uitglijden te voorkomen). Verder heeft je kind een (fleece)dekentje of een handdoek nodig om op de mat te leggen. Voor de yogamatjes en dekentjes wordt gezorgd.

Prijs:

6 euro per les. 


Als je je kind wilt aanmelden voor een les of meer informatie wilt, stuur dan een mailtje naar info@kidz-id.nl of vul onderstaand contactformulier in.