Coaching

voor kinderen en ouders

Over mij


Mijn naam is Daniëlle van de Werken (42). Ik ben getrouwd met Mischa en moeder van 3 kinderen (18, 15 en 12 jaar oud)  

Ik werk al ruim 20 jaar met veel plezier als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Het belangrijkste in mijn werk als leerkracht vind ik het contact met kinderen, ik wil dat kinderen zich gezien voelen, het maken van die verbinding vind ik het meest bijzondere van mijn vak! Mijn overtuiging is dat kinderen pas echt tot ontwikkeling komen als ze goed in hun vel zitten. Het lukt dan makkelijker om met de (kleine) problemen van alledag om te gaan. Ik ervaar zelf dat bewust bewegen en luisteren naar mijn lijf, mij helpt om in het hier en nu te komen, om goed in mijn vel te zitten. Voor kinderen werkt dit net zo, zij leven in basis al in het hier en nu maar soms is een stukje bewustwording nodig.
Tijdens mijn werk als leerkracht loop ik er tegen aan dat er niet altijd ruimte in het lesprogramma is om echte individuele aandacht te geven aan kinderen. Daar startte dan ook mijn ambitie om ook op een andere manier met kinderen te gaan werken in een meer coachende rol. Daarnaast vind ik het fijn om samen met ouders te kijken naar wat hun kind nodig heeft. Ook dat stuk past bij mijn rol als coach en hier haal ik dan ook veel voldoening uit. De reflexintegratie was de ontbrekende schakel van alle opleidingen die ik heb gevolgd. Ik combineer inmiddels al mijn kennis tijdens mijn sessies kindercoaching op scholen en bij kinderen thuis.

Ik werk op mijn school momenteel in een combinatie als leerkracht en kindercoach en werk in mijn woonplaats Ede en omstreken als kindercoach/RMTI-behandelaar bij kinderen thuis.
Daarnaast verzorg ik met veel plezier voor Intraverte de Klas en Klimaat en de Kickstart trajecten (www.Intraverteboost.nl)

Opleidingen: 

Leerkracht basisonderwijs
Kanjertrainer Licentie ABC
Kindercoach 
Kindercoach met de hond 
Mindfulnesstrainer
Kinderyogadocent 
Leer- en gedragsspecialist/psychomotorisch kindercoach
RMTI reflexintegratie 1,2,3, Schoolreadiness