Coaching

voor kinderen en ouders

Over mij


Mijn naam is Daniëlle van de Werken (42). Ik ben getrouwd met Mischa en moeder van 3 kinderen (17, 14 en 12 jaar oud)  

Ik werk al ruim 20 jaar met veel plezier als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Het belangrijkste in mijn werk als leerkracht vind ik het contact met kinderen, ik wil dat kinderen zich gezien voelen, het maken van die verbinding vind ik het meest bijzondere van mijn vak! Mijn overtuiging is dat kinderen pas echt tot ontwikkeling komen als ze goed in hun vel zitten. Het lukt dan makkelijker om met de (kleine) problemen van alledag om te gaan. Ik ervaar zelf dat bewust bewegen en luisteren naar mijn lijf, mij helpt om in het hier en nu te komen, om goed in mijn vel te zitten. Voor kinderen werkt dit net zo, zij leven in basis al in het hier en nu maar soms is een stukje bewustwording nodig.
Tijdens mijn werk als leerkracht loop ik er tegen aan dat er niet altijd ruimte in het lesprogramma is om dit soort individuele aandacht te geven aan kinderen. Daar startte dan ook mijn ambitie om ook op een andere manier met kinderen te gaan werken in een meer coachende rol. Daarnaast vind ik het fijn om samen met ouders te kijken naar wat hun kind nodig heeft. Ook dat stuk past bij mijn rol als coach en hier haal ik dan ook veel voldoening uit. 

Inmiddels bezit ik een licentie tot Kanjertrainer en een certificaat voor mindfulness-trainer. In 2016 volgde ik de opleiding tot kindercoach en in april 2017 heb ik de opleiding tot kinderyogadocent afgerond.
Mijn interesse ligt ook op het vlak van hooggevoeligheid (ook wel hsp genoemd) en kan daar voor kinderen (en hun ouders) veel voor betekenen in het proces van bewustwording maar ook hoe hiermee om te gaan. Dit gebruik ik ook veel in mijn coaching. Ik bezoek workshops, werk met een intervisiegroep en lees veel literatuur om up-to-date te blijven.
In het voorjaar van 2019 volgde ik een cursus "specialist hoogbegaafdheid", een waardevolle aanvulling voor de begeleiding van talentvolle kinderen. In september 2020 volgde ik een cursus "kindercoaching met je hond" om zo mijn hond Denzell in te kunnen zetten als co-coach. Inmiddels hebben wij kruising Jolie aan onze roedel toegevoegd en werkt zij ook regelmatig mee in de trajecten. In april 2022 ben ik gestart met de jaaropleiding tot leer- en gedragsspecialist van het Breincentrum, om zo ook kinderen die vastlopen in hun leerproces te kunnen begeleiden op school en in mijn praktijk. In januari 2023 voegde ik de modules RMTI 1&2 aan toe. In september level 3 en in maart 2024 de Face the Fear module. 

Ik werk op mijn school momenteel in een combinatie als leerkracht en kindercoach en werk in mijn woonplaats Ede in een praktijk voor kindercoaching en reflexintegratie. Daarnaast verzorg ik met veel plezier voor Intraverte de Klas en Klimaat en de Kickstart trajecten (www.Intraverteboost.nl)