Coaching

voor kinderen en ouders

Uitleg voor kinderen: Wat is kindercoaching?

Heb jij ergens last van én wil je dat graag veranderen? Dan kun je bij mij langskomen. Het maakt niet uit wat je dwars zit! Het kan zijn dat je heel bang bent voor toetsen en spreekbeurten of dat je ouders zijn gescheiden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je wordt gepest, of je pest zelf en kan er niet mee ophouden. Of dat je het moeilijk vindt om vriendjes of vriendinnetjes te maken of misschien zit jou iets heel anders dwars waardoor je je verdrietig, bang, boos, kortom, rot voelt. 

Samen proberen we erachter te komen wat er precies aan de hand is. Ik ga jou niet zeggen wat je moet doen of hoe je het moet oplossen. Vaak weet je, héél diep van binnen en zonder dat je dat in de gaten hebt, zelf heel goed wat voor jou de beste oplossing is om met je ‘probleem’ om te gaan. Daar gaan we samen naar op zoek: naar jouw manier!

Hoe doen we dat dan?

Je ouders maken mij een afspraak. Jouw ouders kennen jou heel goed, daarom ga ik eerst een keer met hen praten, het kan zijn dat je daar bij bent, ik overleg dat met jouw ouders. Wij praten dan over hoe het met jou gaat. Wat zij, of ik, denken dat er aan de hand is. Ook praten we over wat jou misschien zou kunnen helpen.

Dan maak ik een eerste afspraak met jou. Door samen bijvoorbeeld te praten en spelen gaan we kijken wat jou bezig houdt. We praten over wat jij wil doen en wil leren om beter met jouw probleem om te gaan. Soms gebruik ik (één van) mijn hond(en) om mee te werken. Dan leer je bijvoorbeeld om stevig in je schoenen te staan. Vindt je het fijner als één van je ouders meegaat? Geen probleem, ik wil jou graag helpen dus gaat het op een voor jou prettige manier.

Tussendoor zal ik ook wel eens met je ouders praten of berichtjes sturen, omdat ik graag wil weten hoe zij het vinden dat het thuis en op school met je gaat. Ik zal altijd eerst met jou overleggen wat ik wel en niet met ze ga bespreken!

Na ongeveer 3 tot 5 keer zal je al verschil merken!