Coaching

voor kinderen en ouders

Uitleg voor kinderen: Wat is kindercoaching?

Heb jij ergens last van én wil je dat graag veranderen? Dan kan ik bij jou langskomen. Het maakt niet uit wat je dwars zit! Het kan zijn dat je heel bang bent voor toetsen en spreekbeurten of dat je ouders zijn gescheiden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je wordt gepest, of je pest zelf en kan er niet mee ophouden. Of dat je het moeilijk vindt om vriendjes of vriendinnetjes te maken of misschien zit jou iets heel anders dwars waardoor je je verdrietig, bang, boos, kortom, rot voelt. 

Samen proberen we erachter te komen wat er precies aan de hand is en hoe we die uitdaging aan kunnen pakken. 

Ook kan ik veel zien aan jouw manier van bewegen, soms komen bijvoorbeeld je boze buien doordat jouw brein niet meer uit z'n overlevingsstand kan komen, daar kan ik je door middel van beweegoefeningen mee helpen. 

Hoe gaat dat dan?

Je ouders maken mij een afspraak. Jouw ouders kennen jou heel goed, daarom ga ik eerst een keer met hen praten, het kan zijn dat je daar bij bent, ik overleg dat met jouw ouders. Wij praten dan over hoe het met jou gaat. Wat zij, of ik, denken dat er aan de hand is. Ook praten we over wat jou misschien zou kunnen helpen.

Dan maak ik een eerste afspraak met jou. Door samen bijvoorbeeld te praten en spelen gaan we kijken wat jou bezig houdt. We praten over wat jij wil doen en wil leren om beter met jouw uitdaging  om te gaan. Soms gebruik ik (één van) mijn hond(en) om mee te werken. Dan leer je bijvoorbeeld om stevig in je schoenen te staan. Vindt je het fijner als één van je ouders er bij is? Geen probleem, ik wil jou graag helpen dus gaat het op een voor jou prettige manier.

Het kan ook zijn dat ik jou allerlei bewegingen met je lijf laat maken, staand, zitten of liggend. Ik vertel altijd precies wat ik ga doen zodat jij je op je gemak voelt! We maken altijd veel plezier dus de meeste kinderen zien mij graag :-)