yoga en coaching

voor kinderen en volwassenen
Tieneryoga voor meiden

“Hoe ga je om met de alledaagse drukte van school, sport en vriendinnen? Hoe zorg je dat je al die indrukken op een goede manier kunt verwerken? Wat kun je doen als je druk in je hoofd bent en het niet lukt om bijvoorbeeld gedachten los te laten?”

Vooral tieners hebben een drukke agenda en hebben veel prikkels te verwerken. Tegenwoordig is het heel normaal om altijd bereikbaar te zijn via bijvoorbeeld je smartphone. Tel daar de prikkels van school, televisie en de tablet bij op en er ontstaat een overprikkelde tiener. Bij Tieneryoga leer je, net als bij de kinderyoga, oefeningen die balans brengen en bewust bewegen (zie pagina kinderyoga). Je leert je lijf kennen met zijn al bijzonderheden en zijn grenzen.

Bij de tieners gebruik ik ook coaching tijdens de lessen, zo oefenen we bijvoorbeeld met het geven van onze mening en het aangeven van grenzen. Ook is er veel ruimte voor de beleving van het leven van alledag (verdriet, boosheid, verliefdheid etc.)

Voor de tieners werk ik met thema's als "kracht", "samenwerking" of bijvoorbeeld "lief voor jezelf". We doen yogaflows op muziek. Ademhaling is ook een belangrijk punt; ik leer ze onder andere hoe je adem kunt halen als je bijvoorbeeld spanning ervaart voor een toets. Ontspanning neemt een groot deel van de les in, we ontspannen door middel van onderlinge massage (rug, hoofd en soms voeten) en ik maak gebruik van visualisaties waarbij de tieners heerlijk onder hun dekentje op de mat mogen liggen.

Voor meer info of het aanmelden van een les: stuur een mailtje via het contactformulier!

Locatie:
Diedenweg 16b in Ede

Prijs:
6 euro per les

geplande lessen maandag 18.45-19.45: 
14 september
28 september
12 oktober

Na de herfstvakantie volgt er een nieuwe planning!