Coaching

voor kinderen en ouders

Training "Angst voor honden" .

Is jouw kind bang voor honden? Raakt jouw kind in paniek bij het zien van een hond? Durft het niet alleen buiten te spelen of niet meer bij vriendjes/vriendinnetjes met hond te gaan spelen? 

Misschien heeft het een nare ervaring opgedaan of ben jij zelf niet zo'n fan van honden en geef je dit (onbewust) door? In de meeste gevallen kan ik jou en je kind helpen om de angst in ieder geval te reduceren en mogelijk helemaal wegnemen via mijn training "Angst voor honden".

Kennismaking en sessies
Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek bespreken we de aard van de angst voor honden. Dan pas ik het bestaande plan aan, gericht op de coachee. Zo wordt het dus een uniek plan.
We plannen een eerste sessie zonder de hond. Ik bespreek met het kind het stappenplan en de doelen van het kind. Ik gebruik in deze sessie diverse coachtools zoals EFT (emotional Freedom Technique) en kids-skills. Ook kijken we bijvoorbeeld naar de houding van het kind en mogelijke belemmerende gedachten. Het kind leert in de eerste sessies ook de hondentaal. Het leert als het ware de 'hondentaal' lezen en de do's en dont's in de buurt van een hond. Pas daarna wordt Denzell geïntroduceerd en gaan we, eerst op afstand, diverse activiteiten doen met als doel het kind vertrouwd te maken met de hond.

Ik ben kindvolgend, het kind bepaalt in grote lijnen het tempo; vertrouwen in mij (en later in de hond) is hier uiterst belangrijk! Het kan dus per kind verschillen hoe snel de diverse stappen doorlopen worden.

Waar wordt gecoached?
De coaching kan bij het kind thuis plaatsvinden, ik moet wel in een afgesloten tuin kunnen werken tijdens de eerste sessies met de hond. De sessies kunnen ook bij Kidz-ID plaatsvinden in de praktijk en in de afgesloten tuin. Later in de training is het ook mogelijk om buitenshuis te werken, denk dan aan het wandelen met de hond of het benaderen van vreemde honden in het bos. 

Tijdspad en kosten
Hoe lang een training duurt is voor ieder kind verschillend. Gemiddeld is er na 7 sessies een duidelijke vooruitgang te zien. Per sessie van ongeveer 45 minuten betaal je 35 euro.  

Meer info of wilt u uw kind aanmelden? Neem contact op via het contactformulier of mail naar info@kidz-id.nl

LET OP: op werkdagen beantwoord ik de mail altijd binnen 1 dag, niks ontvangen? Mijn mail kan nog wel eens in de spam terecht komen.